Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2011 19:06 - Към принцесите с разбиране
Автор: withoutlook Категория: Тя и той   
Прочетен: 1980 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 09.11.2011 19:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Мили дами, момичета, девойки, уважаеми омъжени жени и  всички останали видове принцеси.
Бързам да ви информирам, че във времето, в което живеем да си принцеса е по-трудно отколокото звучи в приказките на Андерсен.
Първо днешните принцеси, може да се задавят с 13 сорта ябълки, не ги ли одобри кралският двор – лежат си там където са ги оставили.

Ако случайно щетите над принцесата са в следствие водка зелена ябълка, тогава пък съвсем не влизат в сметките за принцеса. Съгласи се, че като беше малка слушаше приказките с интерес и си представяше красиво разлистени гори, добре поддържани коне, принцове, които не живеят в Обеля 2, и пухкави рокли от розов сатен. Добре де, ама взе, че порасна и сега розовият сатен е топъл спомен от абитуриентската и със сигурност, най-големият ти моден гаф, конете вървят с каруци, в гората не си стъпвала от последния модул Туризъм в университета – а принцовете видиш ли, населяват и Люлин 6.

И тук казваме довиждане на всички приказни понятия и епитети.  Не е вълнуващо, за приказно да не говорим, да споменавам действия и изречения от иначе магичния ни свят. Капаци на коли, женен и почти разведен, кофи за боклук, разходки в мола, бял прах в малки дози и проверки на телефона, със сигурност не кореспондират с детските ти представи.

На вред се шири мнението, че принцове няма, и че всичките са говеда, прасета и други биологични единици. А ние какво сме – защото, принцеси не сме – оператори на тези биологични единици? Принцесите не пият бира в градинката, принцесите не псуват, не ходят със обелен маникюр, не говорят на диалект, не крещят през терасата, не показват среден пръст (нищо,че това е мигновено съобщение с най-ясно послание). Принцесите не чоплят семки в двора на училището, нямат чалга хитове в плеъра и по-лошо, във главата си. Не гледат турски сериали, не се разхождат по пижами до 7 вечерта, не обсъждат сексуалните си преживявания, докато са в тролея. Нямат опаковки от вафли на задната седалка на колата. С други думи, принцесите не правят нищо от това, което правиш ти. За хубаво или за лошо.

Така,че да кажем Добре дошла на една обикновена жена.

И докато ние сме обикновени жени, няма как да очакваме вечер след работа вкъщи да се прибират принцове. Защото нашите мъже, мили дами също се ядосват, понеже живеят в същия този свят. Където колите не се оправят сами, понеже не са омагьосана тиква, приятелите правят интриги – защото не са гълъбите от терасата. Родителите помагат с каквото могат, но и пречат с каквото могат. Задръстванията и опашките във супермаркетите не изчезват с вълшебна пръчица.

Не.
Днес е обикновен ден, но с много малки възможности, които помагат да го превърнеш в нещо различно. Направи го. Като начало прегърни своя обикновено необикновен човек.  И добави две чаени лъжички приказност. :)




withOUT



Гласувай:
2



1. анонимен - и две скилидки
09.11.2011 19:14
чесън !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: withoutlook
Категория: Тя и той
Прочетен: 30422
Постинги: 5
Коментари: 37
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930